Wij realiseren ons dat elke kub een euro kost en dat de gemiddelde wasserij heel veel kub water gebruikt. Daarom zijn wij met prominente wasserijen en managers het dialoog aangegaan ter verbetering van het wasproces. Deze gesprekken en wensen hebben enorm VARTEX Laundry Intelligence en Smart Control beïnvloedt. We hebben daarom beide producten in samenhang ontwikkeld. In dit artikel laten we zien hoe Laundry Intelligence en Smart Control op elkaar afgestemd zijn.

Bepaal zelf het watergebruik 

Het Vartex Laundry Dashboard geeft managers een inzicht in hetgeen wat veranderd kan worden in het proces. Vervolgens kunnen problemen worden opgelost.

Neem een standaard wasmachine met een capaciteit van 50 kg. Standaard wordt altijd water gebruikt voor 50 kg en de machine houdt geen rekening met de werkelijke belading. Dus bij een belading van 20 kg zal ook water worden gebruikt voor 50 kg capaciteit. Uiteraard wilt u in dit geval een waterhoeveelheid dat bij 20 kg belading hoort. Laundry Intelligence toont deze discrepantie op zeer gedetaileerd niveau, zodat de bedrijfsvoering aangepast kan worden voor een efficiënte, normale water distributie.

U heeft de controle in uw wasserij met Smart Control

Hoewel het nuttig is om problemen te constateren, is het uiteraard het doel om deze op te lossen. Met andere woorden, dan rijst de vraag: Hoe kan ik mijn wasproces afstemmen op de werkelijke belading van de wasmachine?

Vartex Smart Control is ontworpen om de problemen die worden geconstateerd door het dashboard op te lossen. Smart Control geeft de gebruiker de optie om het watergebruik precies af te stemmen met de werkelijke belading. Hierdoor kan men bij 20 kg was exact genoeg water gebruiken.

Het leukste: dit is heel simpel. U voert gewoon in hoeveel KG uw was is. Vervolgens doet de machine de rest.

Investeringen

Deze functie van Smart Control gaat verder dan pure waterbesparing. Het is namelijk gunstig bij investeringen in nieuwe machines. U kunt namelijk gerust investeren in grotere machines met een grotere capaciteit. De watercapaciteit van uw batch bepaalt u immers zelf!

Stelt u zich het volgende voor. U wast op het moment gemiddeld 30 KG met een verouderde 50 KG-machine en u bent aan vervanging toe. U kunt kiezen voor een machine met een vergelijkbare capaciteit. Maar u kunt nu ook bijvoorbeeld investeren in een 60 KG-machine en gerust blijven wassen met uw huidige 40 KG-belading. Het enige wat u doet is de waterhoeveelheid instellen voor een passende belading.

En zodra de belading na een periode toeneemt, heeft u voldoende capaciteit in uw nieuwe machine! Dus, Smart Control bevordert veilige investeringen!

Onze Missie

Het is de missie van VARTEX om managers van wasserijen te helpen in een efficiënter wasproces. Daarom gaan wij continue een dialoog aan met de belangrijke actoren in de industrie. Op deze manier kunnen wij een toekomst ontwerpen op maat voor onze prachtige industrie.

Ben u geïnteresseerd geraakt in Smart Control en Laundry Intelligence? Neem dan gerust een kijkje op onze website, waar u ook een demo kunt bekijken: https://vartex.nl