Vartex Laundry Software Personaliseert Wasproces

Elke dag groeit de vraag van klanten, wordt het was proces geavanceerder en groeit onze ambitie om “Groen” te wassen. Tegelijkertijd worden de huidige printplaten van de machines met de dag ouder en eisen ze meer dan ooit inspanning om de stijgende verwachtingen bij te houden. Helaas wordt hierdoor de ware potentie van vele organisaties beperkt.

Als liefhebbers van de industrie, heeft deze tendens ons aan het denken gezet: Hoe kunnen wij wasserijen helpen om het beste uit hun organisatie te halen? En we denken dat we een stap verder zijn gekomen in het beantwoorden van deze vraag.

Uiteraard spelen meerdere factoren een rol in de beantwoording, maar in dit artikel willen we kort het licht schijnen op personalisatie. Door het personaliseren van uw wasproces, kunt u namelijk precies inspelen op de vraag van uw klanten en uw eigen wensen.

Ontwerp uw eigen wasprogramma op maat

Zowel Smart Control als Laundry Intelligence beschikt over een grote mate van personalisatie. In Smart Control kunt u bijvoorbeeld zeer gemakkelijk een wasprogramma op maat samenstellen. Zo kiest u voor het juiste watergebruik, dosering, tijdsduur van de dosering enz. Het door u ontworpen programma wordt vervolgens opgeslagen in het geheugen. De volgende keer bent u maar vingerdruk verwijderd van een succesvolle was!

Hierdoor kunt u zorgen voor een ecologisch verantwoord watergebruik. Als u 30 KG wast met een 60 KG-machine kunt u er toch zorgen dat er exact genoeg water gebruikt wordt. Standaard zal water gebruikt worden voor de capaciteit van 60 KG. Dit is uiteraard niet ideaal als uw belading lager is; waarom zou u water verspillen?

Bovendien is personalisatie nooit zo simpel geweest als nu. De interface van Smart Control op de PLC is ontworpen om snel en gemakkelijke onder de knie te krijgen.

Houd de data relevant met Laundry Intelligence

In Laundry Intelligence kunt u precies zien wat u wilt. U kunt de OEE, alarmen, aantal batches filteren op machine of periode. U kunt zelfs op wasprogramma-niveau data uit uw machine zien en analyseren. Hierdoor kunt u snel navigeren in een relevant overzicht op een bepaald moment. Denk hierbij aan een klant die om uitleg vraagt bij een specifieke batch. U kunt dan eenvoudig en snel de benodigde data tonen door te filteren op de machine of het programma.

Personalisatie is ook terug te vinden in het alarmsysteem. Laundry Intelligence stuurt u namelijk notificaties indien er sprake is van een alarm. U kunt zelf het alarmoverzicht samenstellen. Als u bijvoorbeeld niet steeds bericht wil dat de deur van een machine te lang openstaat, kunt u deze notificatie uitschakelen. Het is slechts een kwestie van “aanvinkwerk”.

De toekomst

Smart Control en Laundry Intelligence zijn ons antwoord op de groeiende behoefte aan iets nieuws, efficiënter en intuïtiever. U bent niet langer beperkt tot de grenzen die zijn vastgesteld door de fabrikant van uw machines; de PLC en software maken onbeperkte combinaties mogelijk. Met Smart Control en Laundry Intelligence hebt u de leiding over uw proces. Dat is de toekomst van de professionele wasserij.

Ben u geïnteresseerd geraakt in Smart Control en Laundry Intelligence? Neem dan gerust een kijkje op onze website, waar u ook een demo kunt bekijken.