“Werkt Smart Control ook op onze eigen machines?” is een vraag die wij vaak horen van klanten. In dit stuk delen we het antwoord op deze vaak gestelde vraag. 

Universele software

Smart Control is ons universele software voor uw wasmachine. In plaats van verouderde printplaten, leveren wij onze software op een gebruiksvriendelijke PLC (partnership met Schneider). Bovendien werkt de software op machines van elke fabrikant, waardoor Smart Control naadloos integreert met uw huidige systemen. Vorig jaar hebben we Smart Control reeds nagenoeg compleet uitgerold bij een wasserij (met machines van verschillende fabrikanten). Dit was de eerste wasserij in Nederland die volledig is aangesloten op Smart Control en Laundry Intelligence (ons dashboard dat data uit alle machines grafisch maakt).

Wij begonnen onze eerste tests met Smart Control op machines van Girbau. Maar, om de hamvraag te beantwoorden, werkt onze besturing ook op wasmachines van Primus, Unimac, IPSO, Unica, Tolon, Image, Kannegiesser, Danube… ga zo maar door. 

Ecologisch wassen met Smart Control

Uit onderzoek van TKT blijkt dat het afstemmen van waterniveau aan de belading in sterke energiebesparing resulteert. Het voorbeeld dat zij geven is een besparing van 34% bij belading van 45 kg in een 68 kg machine, op voorwaarde dat het water afgestemd wordt op de belading. Helaas is dit echter niet altijd het geval; sterker nog, vaak is afstemming niet mogelijk met de huidige besturingen.

TKT meldt dat de discrepantie tussen belading en water alleen met de juiste besturing (software) opgelost kan worden. Dat is exact het doel van Smart Control. In Smart Control kunt u namelijk zeer gemakkelijk een wasprogramma op maat samenstellen. Zo kiest u voor het juiste watergebruik, dosering, tijdsduur van de dosering enz.

Ook uw industriële wasmachine slimmer maken?

Heeft u ook een wasmachine die u slimmer wilt maken? Geen zorgen over het merk en neem gerust contact op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden. Op deze pagina leest u hoe het allemaal werkt en mocht u vragen hebben, horen wij het graag!