Smart Control wasmachine software is niet zomaar gemaakt. Zowel in het leven als in de zakenwereld zijn partnerships belangrijk. Vooral als men wil innoveren en een industrie wil verbeteren. Uiteraard begint alles met een idee en drive. We willen iets veranderen! Maar dan… niets wordt in een vacuüm ontwikkeld. In dit artikel beschrijven we onze ervaring van de ontwikkeling van onze universele wasmachine software, Smart Control.

Verouderde Printplaten

Laten we even kort terug in de tijd gaan. Wasmachines stonden op een lijn en ze wasten de was. Ok, in zekere mate doen ze dat vandaag nog. Maar hier is het essentiële verschil. Wasserijen waren afhankelijk van de vaak verouderde software van de machinefabrikant.

De software van de fabrikant wordt geschreven op printplaten, die snel verouderd raken en aan onderhoud toe zijn. Helaas kan de wasserij dan niet optimaal gebruik van maken van de machine. Alle reden voor het sentiment bij Vartex. Wij vonden namelijk deze printplaten niet meer bij de tijd passen.

Het moet allemaal efficiënter en moderner kunnen. Maar hoe gaan we dat doen? Ja, we moeten software schrijven, maar hoe krijgen we dat op de machines? We hebben lang zitten denken en brainstormen. Maar dan bereikte het eureka moment ons team! Een PLC!

Juiste Partners Kiezen

Dan moeten we uiteraard een fabrikant kiezen. Met goede ervaringen bij Schneider Electronic, waren snel bij de juiste partij. En daar was onze partnership met Schneider! De keuze was eerlijk gezegd snel gemaakt. In de industrie is ruim 80 procent van de elektrische componenten van Schneider. Bovendien zijn de producten makkelijk verkrijgbaar en van uitstekende kwaliteit.

Nu we de bestemming van onze software weten, kunnen we de software schrijven en ontwerpen. Dit proces draaide vooral om drie kernprincipes: gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en universaliteit. In andere woorden, de software moet:

  • Snel en makkelijk te bedienen zijn. De operator moet in een blik kunnen zien wat de machine aan het doen is. En de PLC is daar ideaal voor!
  • Op elke machine werken. Simpel. Er moet een ruime comptabiliteit zijn zodat niemand uitgesloten hoeft te worden. Op Girbau machines bijvoorbeeld kunt u Smart Control installeren op 22 tot 100 KG-wasmachines.

Gebruikers

Zodra de software af én getest is, zijn er uiteraard gebruikers. Daar was Jacko Dekker, de manager van Elis Hoogeveen die zijn vertrouwen investeerde in Smart Control en Laundry Intelligence. Zijn vestiging was de eerste in Nederland met een complete lijn op Smart Control en Laundry Intelligence. Wij zijn blij met zijn vertrouwen; zeer gelukkig zijn we met zijn positieve ervaring met onze producten.

Installatie

Uiteindelijk moet de software worden geïnstalleerd op machines. Daarvoor konden we vertrouwen op de kundigheid van Agritronics en EvD Industrial. Zij maken de afsluiting van het proces een groot succes.

De creatie van nieuwe, innovatieve producten wordt enorm ondersteund door partijen als Schneider, Elis Hoogeveen en de heren van Agritronics en EvD. En uiteraard waren nog andere zeer gewaardeerde partijen betrokken in het proces. Want alleen samen kunnen we visie van de toekomst waarmaken.

Ben u geïnteresseerd geraakt in Smart Control en Laundry Intelligence? Neem dan gerust een kijkje op onze website, waar u ook een demo kunt bekijken: https://vartex.nl