Smart Control software voor industriele wasmachines is niet zomaar gemaakt. Vooral als men wil innoveren en een industrie wil verbeteren, zijn partnerships essentieel. Zo zijn wij blij dat we konden vertrouwen op de support van Schneider voor de fysieke manifestatie van onze software; onze PLC’s worden door het bedrijf geleverd.

Uiteraard begint alles met een idee en drive. We willen iets veranderen! Maar dan… niets wordt in een vacuüm ontwikkeld. In dit artikel beschrijven we onze ervaring van de ontwikkeling van onze universele wasmachine software, Smart Control.

Verouderde Printplaten

Laten we even kort terug in de tijd gaan. Wasmachines stonden op een lijn en ze wasten de was. Ok, in zekere mate doen ze dat vandaag nog. Maar hier is het essentiële verschil. Wasserijen waren afhankelijk van de vaak verouderde software van de machinefabrikant.

De software van de fabrikant wordt geschreven op printplaten, die snel verouderd raken en aan onderhoud toe zijn. Helaas kan de wasserij dan niet optimaal gebruik van maken van de machine. Alle reden voor het sentiment bij Vartex. Wij vonden namelijk deze printplaten niet meer bij de tijd passen.

Het moet allemaal efficiënter en moderner kunnen. Maar hoe gaan we dat doen? Ja, we moeten software schrijven, maar hoe krijgen we dat op de machines? We hebben lang zitten denken en brainstormen. Maar dan bereikte het eureka moment ons team! Een PLC!

Juiste Partners Kiezen

Dan moeten we uiteraard een fabrikant kiezen voor de PLC. Gebaseerd op goede ervaringen met Schneider Electronic, waren we bij de juiste partij.

De keuze was snel gemaakt. In de industrie is ruim 80 procent van de elektrische componenten van Schneider. Bovendien zijn de producten makkelijk verkrijgbaar bij nagenoeg alle technische groothandels en kunnen we vertrouwen op een uitstekende kwaliteit. Ten slotte kregen we het gevoel van authentieke ondersteuning van onze visie en wil tot innovatie. Wat wil je nog meer? Daar was onze partnership met Schneider!

Nu we de bestemming van onze software hebben vastgesteld, kunnen we de software schrijven en ontwerpen. Dit proces draaide vooral om drie kernprincipes: gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en universaliteit. In andere woorden, de software moet:

  • Snel en makkelijk te bedienen zijn. De operator moet in een blik kunnen zien wat de machine aan het doen is. En de PLC is daarvoor ideaal!
  • Op elke machine werken. Simpel. Er moet een ruime comptabiliteit zijn zodat niemand uitgesloten hoeft te worden. Op Girbau machines bijvoorbeeld kunt u Smart Control installeren op 22 tot 100 KG-wasmachines.
Gebruikers Smart Control Software

Zodra de software af én getest is, zijn er uiteraard gebruikers. Daar was Jacko Dekker, de manager van Elis Hoogeveen die zijn vertrouwen investeerde in Smart Control en Laundry Intelligence. Zijn vestiging was de eerste in Nederland met een complete lijn op Smart Control en Laundry Intelligence. Wij zijn blij met zijn vertrouwen; zeer gelukkig zijn we met zijn positieve ervaring met onze producten.

Installatie

Uiteindelijk moet de software worden geïnstalleerd op machines. Daarvoor konden we vertrouwen op de kundigheid van Agritronics en EvD Industrial. Zij maken de afsluiting van het proces een groot succes.

De creatie van nieuwe, innovatieve producten wordt enorm ondersteund door partijen als Schneider, Elis Hoogeveen en de heren van Agritronics en EvD. En uiteraard waren nog andere zeer gewaardeerde partijen betrokken in het proces. Want alleen samen kunnen we visie van de toekomst waarmaken.

Ben u geïnteresseerd geraakt in Smart Control en Laundry Intelligence? Neem dan gerust een kijkje op onze website of op deze speciale Smart Control pagina.