Wat Is Infrarood Drogen?

Een aantal jaar geleden begonnen wij deze technologie te testen met Girbau drogers. De resultaten waren indrukwekkend, waardoor we besloten om infrarooddrogers te leveren. De wasserij-industrie is kritisch wanneer gaat om pure innovatie. Het is daarom bijzonder dat de industrie zeer onder de indruk is van een recente ontwikkeling in het droogproces.

Een beeld van het infrarood droogproces in Laundry Intelligence. De droogtijd (19 minuten) is fors lager dan een reguliere droger (40 minuten).

Reguliere drogers kunnen het linnen vaak niet drogen in de ingestelde tijd. Wat moet er gebeuren? Juist, de natte was gaat wederom de droger in. Als gevolg gebruikt u een overmatige hoeveelheid gas, wat resulteert in een grote mate van hete lucht die terechtkomt in de natuur.

Het verschil met een gewone droger is het volgende. Bij een infrarooddroger wordt een infrarood sensor aangebracht. Deze sensor zorgt voor een kortere droogtijd, die ervoor zorgt dat de was daadwerkelijk droog is. Een infrarooddroger kan 40% tijd besparen in vergelijking met een reguliere droger. Zo wordt er niet meer gedroogd dan werkelijk nodig is; er komt dus ook niet meer residu terecht in het milieu.

Aantoonbare Voordelen Infrarood Drogers

Deze kortere droogtijd resulteert vervolgens in vijf aangetoonde, uiteindelijke voordelen voor de wasserij:

  1. Slimme energiebesparing
  2. Betere kwaliteit van de gedroogde was
  3. De was is écht droog
  4. Langere levensduur van textiel
  5. 40% besparing van tijd en kosten t.o.v. reguliere drogers

Het is de missie van Vartex om de toekomst naar het heden te brengen; een heden waarin het nieuwe klimaatakkoord een realiteit is. Daarom staan we klaar voor onze klanten die klimaatvriendelijk willen drogen!

Mocht u vragen hebben over infrarood, dan staan wij altijd voor u klaar. Voelt u zich vrij om contact op te nemen! Ook kunt u altijd terecht op onze website.