Big Data in de wasserij

In de wasserijindustrie is er veel data beschikbaar. Echter wint helaas de kwantiteit vaak van de kwaliteit van de datain deze industrie. De uitdaging is dus om de bruikbare data te filteren uit de grote pool van informatie. 

De toekomst voorspellen met Big Data

Sinds kort heerst er in de wasserijindustrie een grote vraag naar een nieuwe soort informatie. “Met Big Data kun je de toekomst voorspellen,” zal je horen wanneer je een grote wasserij binnenloopt. Big Data komt niet uit de lucht vallen; de managers trekken lessen uit het verleden. Zo zou je in de jaren 90 het Medideck met behulp van big data kunnen voorspellen. Het belang van deze voorspellingen ligt volgens managers in de koers van de bedrijfsvoering. 

“De belangrijkste stap naar big data is het verzamelen van individuele data uit mijn machines. Deze informatie vind ik terug in Laundry Intelligence van VARTEX.” 

– Wasserij Manager

Wat kunnen we ermee?

“Big data vertelt wat je bedrijf in de toekomst nodig heeft. Vervolgens creëer je een strategie ter verwezenlijking van de voorspelling. Het lijkt een beetje op Google,” vertelt een manager. Het voordeel van big data is dus een efficiënte en doelgericht bedrijfsvoering. In dit licht is de zoektocht naar deze informatie zeer begrijpelijk.

Hoe komen we aan Big Data?

Dan rijst de vraag: Hoe komen we aan “Big Data”? Uit de industrie komt een praktisch antwoord. Zo vertelt een andere manager van een grote wasserij en gebruiker van Vartex Laundry Intelligence en Smart Control: “De belangrijkste stap naar big data is het verzamelen van individuele data uit mijn machines. Deze informatie vind ik terug in Laundry Intelligence van VARTEX.” 

Je zou deze informatie uit de machines dus kunnen vergelijken met puzzelstukjes die onderdeel zijn van de grote Big Data puzzel. Deze manager gelooft dat een technologie als Smart Control hem helpt in de verzameling van essentiële onderdelen van Big Data. 

“Big data vertelt wat je bedrijf in de toekomst nodig heeft. Vervolgens creëer je een strategie ter verwezenlijking van de voorspelling. Het lijkt een beetje op Google,”


Het hoofdscherm van Laundry Intelligence

Wat is Laundry Intelligence?

Vartex Laundry Intelligence is de dashboard waar alle informatie uit de wasmachine en droger terecht komt. Managers krijgen zo gedetailleerd inzicht in hun machines en kan men de precieze activiteit waarnemen en fouten constateren.

  • Vartex Laundry Dashboard geeft antwoord op deze vragen en meer:
  • Exact hoeveel water gebruikt mijn wasmachine?
  • Exact hoeveel gas gebruikt mijn droger? 
  • Gebruik ik genoeg water voor mijn linnen?
  • Wat is mijn OEE?
  • Wat is de gemiddelde draaitijd van mijn machines?
  • Welke storingen hebben mijn machines?
  • Hoe vaak krijg ik een storing?
  • Was ik op de juiste temperatuur?

Meer informatie over Laundry Intelligence vindt u op deze pagina.